2011. február 13., vasárnap

Ajánló

Tegnap a barátnőmmel megnéztünk egy filmet. A Levelek Júliának. Gyönyörű, látnotok kell. Azt be kell vallanom, hogy nagyon aktív tévénéző vagyok, vagyis ugrálok, sikítozok és persze sírok filmnézés közben. Elképesztő, de mindenen bírok sírni. (A Titanicot a felétől végigbőgöm, mert tudom mi fog történni... Ez normális?) Na mindegy, a lényeg, hogy ebben volt minden sikítozás és ugrálás is.
Nagyon szép történet, vicces és aranyos. Na meg persze a férfi főszereplő is jóképű. ;) És mellesleg Olaszországban játszódik, ami még egy ok arra, hogy tökéletes legyen. Imádom azt az országot és biztosan ki fogok majd költözni, nekem felér egy szerelemmel, aki nélkül nem lehet élni.

Sophie, aki ifjú titán egy magazinnál, munkamániás vőlegényével érkezik a festői Veronába, hogy karrierjüket félretéve végre átadják magukat egy romantikus kirándulásnak. A sors a lányt a reménytelen szerelem udvarába sodorja, ahol hajdan Rómeó és Júlia vallottak örök szerelmet egymásnak. A hely mára azoknak az összetört szívű hajadonoknak és asszonyoknak a zarándokhelye, akik itt hagyják néhány sorban leírt szerelmi bánatukat és Júliának szóló kérdéseiket. Véletlenül egy lány 50 éve írt levelére bukkan, aki ifjúkori olasz udvarlója után kutat. Sophie gondol egyet és válaszol a levélre, ám igen csak meglepődik, amikor levele Veronába hozza a nagymama korú Claire-t, aki szkeptikus unokája társaságában folytatni akarja a keresést rég elvesztett kedvese után. A lány a jó sztori reményében bekapcsolódik a kutatásba. Kalandos utazás veszi kezdetét a napsütötte Olaszország zegzugos vidékein, ahol mindhármuknak – az egyetlen igaz iránytű – a szív mutatja az utat.


Bekúszott a kedvenceim közé és most a dobogón osztozik a Szerelmünk lapjaival.

Nektek mi a kedvenc filmetek? Mit ajánlatok? Láttátok már ezt?

5 megjegyzés:

  1. Még nem láttam...de így, hogy mondod lehet, hogy megnézem... Hát nincs kedvenc filmem, sok van amit szeretek! ;) Most láttam az Utazó-t, nem olyan rég (amikor még vetítették), az egészen jó film...

    VálaszTörlés
  2. Mindenképpen nézd meg, szerintem nagyon jó :)
    Azt még nem láttam, de sok jót hallottam róla, és Johnny Depp is játszik benne. És persze Velence. <3

    VálaszTörlés
  3. Én már láttam,és hamar a kedvenceim között találta magát!:)Állítólag könyv is van belőle,de még nem találtam rá:( KEdves John-t és az Időutazó feleségét láttad már?azok is nagyon kis kedves filmek!:)

    VálaszTörlés
  4. Könyv, húhú el kell olvasni,feltéve ha rátalálok. A Kedves John épp a héten terveztem megnézni. Az utolsó dalt néztem meg már régebben, de azt még feliratosan, az is jó csak Mileyt nem tettem volna bele...

    VálaszTörlés
  5. Jajj annyira jó ez a film:) vicces romantikus, imádom <3
    Nemrég néztem meg a Black Swant , azt is érdemes megnézni, párszor tuti megfogom még .$

    VálaszTörlés